Iedereen is creatief, en jij dus ook

Het is een abstract woord: creativiteit. Het wordt door iedereen anders opgevat en vele mensen zien het als een bepaalde eigenschap, terwijl in werkelijkheid creativiteit overal te vinden is. Iedereen is creatief, en jij dus ook.

De Britse psycholoog Dr. Michael Kirton heeft onderzoek gedaan naar creativiteit en kwam tot de conclusie dat elk mens creatief is geboren en dat iedereen zijn creativiteit heeft ontwikkeld op zijn eigen manier.
Waar dus wel rekening mee moet worden gehouden is dat iedereen zich op een ander creatief level bevind, het lukt de ene persoon makkelijker om bijvoorbeeld creatieve oplossingen te zoeken dan de ander.

Wil jij creatiever worden en dit ook meer inzetten? Dan zal je dit moeten trainen!

De voordelen van creativiteit

Creativiteit kan je helpen met het bouwen van relaties. Met creativiteit kan je situaties vanuit andermans ogen bekijken, dit zorg voor meer empathie en begrip. Ook zorg creativiteit ervoor dat je op een andere manier reageert wanneer iemand je irriteer of je verveelt.
Een interessant onderzoek op oudere mensen heeft aangetoond dat degene die zichzelf trainde op creativiteit gezonder bleven, langer leefden, gelukkiger waren, minder gebruik maakten van medicatie, meer de deur uit gingen, minder eenzaam waren en ook meer optimistisch waren.

Hoe train je je creativiteit

Zoals eerder beschreven, wil je creatiever worden en dit ook meer inzetten in bijvoorbeeld het dagelijks leven dan zal je dit moeten trainen net zoals elke skill die je wilt leren.
Hier zijn 3 tips hoe je creativiteit kan trainen:

1. Start met tekenen
Tekenen stimuleert het gebruik van je rechter brein. Tekenen maakt je hoofd rustiger en los daarvan is tekenen ook leuk! Je hoeft niet de ambitie te hebben van Picasso om te willen starten met tekenen, have fun!

2. Zoek inspiratie
Om je creatieve vermogen te doen groeien helpt het om inspiratie op te doen. Dit kan uit alles zijn van het aandachtiger luisteren naar muziek, een wandeling maken door de natuur of door het lezen van een boek.

3. Doe iets nieuws
Creativiteit draait allemaal om het veranderen van je perspectief en het ontdekken van nieuwe dingen. Ga erop uit en ga opzoek naar een nieuwe hobby, ontmoet nieuwe mensen, doe een cursus en durf je passie en kennis te delen met de buitenwereld!

Share This :

About the Author: Thymo Rijneveld

Thymo is het creatieve brein achter Mr. Mandarin. Hij schrijft over creativiteit, design en social-media.

Related Post